09155802353
info [ at ] vakilagah.com
مشهد میدان احمد اباد ابتدای ملاصدرا ساختمان صدرا طبقه سوم واحد ۳۰۶
مشهد میدان احمد اباد ابتدای ملاصدرا ساختمان صدرا طبقه سوم واحد ۳۰۶
info@vakilagah.com
09155802353
شنبه تا چهارشنبه 8 تا 16
با افزایش اختلافات بین زوجین و در پی آن افزایش پرونده های حقوقی مربوط به اختلافات خانوادگی در دادگاه ها، معمولاً طرفین دعوا به طلاق توافقی رضایت می دهند اما با مشکلات زیادی در خصوص روند دادرسی رسیدگی به دعاوی درگیر می باشند.
پیچیده و طولانی بودن روند دادرسی و رسیدگی به پرونده های دعاوی خانواده باعث می شود تا زوجین در خصوص اینگونه دعاوی نتوانند به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند. یکی از راه های که بتوان سریع تر به نتیجه دلخواه رسید طلاق است.
طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که طرفین دعوا با هر دلیلی می خواهند با تفاهم و توافق از یکدیگر جدا شونداین توافق می تواند در خصوص مهريه، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند باشد و این توافق از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود.به عنوان مثال زوجین توافق مي کنند که زوجه کل یا بخشی از مهريه خود را در قبال طلاق ببخشد يا کل آن را دريافت کند و يا با شرايط توافق شده بین زوجین مهريه پرداخت شود و یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود. بنابراین تمام موارد توافق در راي دادگاه منعکس خواهد شد و قابليت اجرا دارد.
طلاق توافقی مزایایی را به زوجینی که طلاق میخواهند، می دهد. در مورد طلاق ، مجبورید به دادگاه مراجعه کنید، اما روند طلاق توافقی در اکثر موارد بسیار سریعتر از طلاق عادی است که با داشتن وکیل این کار برای شما راحت تر و سریع تر خواهد بود.
اگر مواردی وجود دارد که هنوز باید حل شوند، توصیه می شود با همسرتان مذاکره کنید. طلاق های بدون اختلاف، علاوه بر اینکه به سرعت حل و فصل می شوند، حداقل استرس را در پی دارند، زیرا شما و همسرتان توافق می کنید. اما اگر، با این وجود، مسائل پیچیده ای وجود دارد که نمی تواند حل شود، شما نمی توانید طلاق توافقی کنید.
شرایط طلاق توافقی چند وقتی است که متفاوت شده است. زوجین بعد از درخواست برای طلاق و ثبت اطلاعات خود در سامانه لحظه تصمیم (سایت جامع طلاق)، باید به مرکز مشاوره خانواده مراجعه کنند و بعد از مشاوره و پافشاری بر عدم انصراف از درخواست طلاق خود گواهی لازم را دریافت کنند و سپس به دادگاه ارجاع کنند.
پس برای طلاق توافقی حتما قبل از مراجعه به دادگاه، مراحل مشاوره ی خانواده اجباری و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق ضروری است.
لازم به ذکر است در طلاق توافقی در صورت عدم حضور هر یک از طرفین در دفتر رسمی طلاق و امتناع از ثبت طلاق گواهی عدم امکان سازش صادر شده بعد از سه ماه از تاریخ ابلاغ باطل و بلااثر خواهد شد.
در طلاق توافقی شرایط مهریه متفاوت است. چنانچه زوجین هر دو خود و یا توسط وکیل، بخواهند مراحل را انجام دهند، میبایست توافقات خود را نهایی کند. در مورد مهریه نیز همین شرایط صادق است. در واقع زوجین باید توافق کنند که آیا زوجه بخشی یا تمام مهریه را دریافت نماید یا خیر. در بسیاری از مواقع، در طلاق ، زوجه در ازای مبلغ یا مالی نظیر خودرو، ملک یا هر چیز دیگری مابقی مهریه را بذل مینماید. همچنین گاهی اوقات، زوجین در ازای مبلغی به صورت اقساط مالی مثلا دو میلیون تا مدت معین مثلا ۵ سال مابقی مهریه را بذل مینماید.
اگر زوجه با وکالت طلاق به دادگاه مراجعه نماید، براساس عرف و رویه قضایی میبایست بخش اعظمی از مهریه خود یعنی حداقل نصف آن را به زوج بذل نماید.
در حین طلاق توافقی باید تکلیف حضانت فرزندان خود را مشخص کنید. حضانت فرزندان تا سن ۷ سالگی با مادر و پس از ۷ سالگی تا سن بلوغ با پدر است. سن بلوغ برای دختران ۹ سال و برای پسران ۱۵ سال میباشد. بنابراین:
چنانچه طرفین با هم و بدون وکالت نامه برای طلاق اقدام نمایند، باید بر سر حضانت فرزندان نیز توافق نمایند که یا حضانت دائم یعنی تا سن بلوغ با یکی از زوجین باشد و یا حضانت مطابق قانون به زوجین اعلام شود.
اگر زوجه با وکالت نامه طلاق به دادگاه مراجعه نماید، باید حق تعیین حضانت فرزندان در وکالت نامه قید شده باشد، در غیر این صورت حضانت مطابق قانون تا ۷ سال به مادر داده خواهد شد.
در مورد نحوه ملاقات فرزندان، دادگاه بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در هفته برای فردی که حضانت فرزند با وی نیست در نظر میگیرد. چنانچه توافق دیگری در مورد حضانت و یا توافق بین زوجین صورت گیرد، عرفا برای دادگاه محترم بوده و رای بر اساس آن صادر خواهد شد.
اجرت المثل مبلغی است که به زن بابت کارهایی که در زندگی مشترک خود برای مرد انجام داده است و قانونا و شرعا تکلیف زن نبوده به دستور دادگاه پرداخت می شود. در مورد اجرت المثل زن و مرد می توانند هر مبلغی را توافق کنند یا اصلا توافق کنند که زن نسبت به اجرت المثل خود ادعایی ندارد که اصولا نیز این چنین است و زوجه از اجرت المثل صرف نظر می کند. بنابراین در طلاق باید در خصوص اجرت المثل با زوج توافق کنید.
در طلاق توافقی، نفقه نیز در صورتی که زوجه نفقه معوقه ای داشته باشد، میبایست در مورد بذل و یا گرفتن آن با همسر خود توافق نماید.
زوجه در صورتی که فاکتور اجناس و جهزیه ای را که تهیه کرده است، داشته باشد و یا سیاههای که در هنگام عقد و یا قبل از عروسی به امضای داماد رسیده موجود باشد میتواند جهیزیه خود را از منزل شوهر با طی مراحل قانونی و داشتن مدرک قانونی استرداد نماید.
اگر شما و همسرتان در مورد شرایط طلاق توافق داشته باشید، در این صورت ممکن است بتوانید طلاق بگیرید. در بیشتر مواقع، این موارد سریعتر و راحت تر از طلاق عادی است. در غیر این صورت، می توانید با یک وکیل مشاوره بگیرید تا با مشاوره یا کمک به تشکیل پرونده طلاق بگیرید.
برای طلاق نیاز به اجرای شرط خاصی نیست ولی این به معنای الزامی نبودن در مراجعه به دادگاه نیست. شوهری که تصمیم به جدایی گرفته اند در تمام امور ازدواج با هم تفاهم می نمایند سپس به وکیل اگاه مراجعه و نظرات خود را مکتوب می نمایند تا گواهی عدم امکان سازش مطابق همین صورتجلسه را دریافت نماید. بنابر این زوجینی که قصد جدا شدن دارند در گام اول بایستی به دنبال وکیل اگاه باشند تا ضمن استفاده از مشاوره، تفاهمات نیز توسط ایشان تنظیم گردد تا شکل رسمی و قانونی پیدا نماید.
مطابق قانون حمایت از خانواده، در تمامی موارد طلاق، بجز طلاق توافقی، زوجین باید توسط دادگاه به داوری ارجاع داده شوند. مثلا در طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد، زوجین به داوری ارجاع داده می شوند و دادگاه پس از بررسی نظر داوران رای را صادر می کند. اما در طلاق ، نیازی به انجام این کار نیست، به این دلیل که زوجین با هم توافق کرده اند. لذا زوجین تنها باید به واحد مشاوره خانواده مراجعه کرده و مشاور بایستی نظر خود را برای تعیین تکلیف، به دادگاه ارائه نمایند.
برای انجام مراحل طلاق باید ابتدا با به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و نسبت به ثبت دادخواست طلاق اقدام کنید. پس از آن باید تاریخ و ساعت جلسه رسیدگی به زوجین اطلاع داده شود تا در آن تاریخ به دادگاه مراجعه کنند.
ثبت طلاق حتی اگر توافقی هم باشد نیاز به مدارکی دارد از جمله:
همه این موارد که ذکر شد مدارک مورد نیاز برای طلاق هستند که در صورت اشکال در هر کدام باعث به تاخیر افتادن طلاق خواهد شد.
[…] طلاق یک طرفه به آن نوع از طلاق گفته می شود که برخلاف طلاق توافقی که زوجین به این توافق می رسند که به زندگی مشترک خاتمه […]