حضانت فرزند

حضانت + قانون جدید + شرایط و مراحل

حضانت چیست ؟ حضانت در اصطلاح ادبی به معنای مراقبت و نگهداری از فرزند است.

موضوع حضانت تمامی جنبه های مادی / معنوی  و شرعی / قانونی را شامل می شود.

نگهداری و مراقبت فرزند  باید در سایه کامل امنیت روحی / روانی و جسمانی باشد.اما امر حضانت موجب می شود که این هدف ارزشمند خدشه دار شود و ناتمام بماند ؛ کودکی مورد حضانت یکی از والدینش است (پدر یا مادر) ، در طول زندگی خود با خلاء هایی رو به رو می شود که این خلاء ها در نهایت مسبب اتفاقات روحی / روانی جبران ناپذیری می شوند.

در مواقعی که پدر و مادر با یک دیگر اختلاف دارند، کودک به آسیب پذیرترین عضو خانواده تبدیل می شود.

تفاوت حضانت با ولایت چیست ؟

نکته مهم در اینجا، تفاوت حضانت و ولایت است.توجه داشته باشید که ولایت یا ولی فرزند فقط بر عهده پدر و یا جد پدری اوست. در ولایت ، ولی امور مالی فرزند را کنترل و مدیریت می کند. در مواردی نیز به حفظ و نگهداری اموال فرزند می پردازد.

حضانت شامل چه مواردی میشود ؟

حضانت به طور کلی شامل دو عنوان تربیت و نگهداری می‌شود. منظور از نگهداری همان مراقبت فیزیکی فرزند است برای مثال نظافت و بردن نزد پزشک و… می‌باشد. اما تربیت شامل مواردی همچون آموزش آداب و رسوم،حسن معاشرت، تحصیل و یادگیری، شغل و حرفه می باشد و به عبارت کلی پرداختن به جنبه روحی و معنوی و جسمی وفکری کودک را تربیت فرزند می نامند. کودکان در یک جهان اجتماعی متضررترین و بی دفاع تریت اعضا محسوب می شود چراکه همیشه نیاز به مراقبت ، سرپرستی و حمایت دارند. حقوق و تکالیف فرزند در حضانت چیست؟  باتوجه به دلایل مذکور، قوانینی وضع شده اند تا حقوق و تکالیف کودک را وضع نمایند. قوانینی که در ماده ۴۰ تا ۴۷ قانون حمایت از خانواده و ۱۱۶۸_۱۱۷۹ قانون مدنی بیان شده اند روایتگر حقوق و تکالیف فرزند و خانواده است.

از مهمترین حقوق فرزندان در زمان حضانت که از بدو تولد شروع و تا زمان رشید شدن ( مطابق رویه قضایی ۱۸ سال تمام شمسی) و حتی در مواردی بعد از ان نیز رعایت مصلحت طفل توسط خانواده و مراجع قضایی و اداری میباشد. به همین دلیل با تجربه ای که وکیل مشهد در طرح ،دفاع و پیگیری دعاوی خانواده دارد اعلام میدارد که مهم‌ترین عامل در تصمیم دادگاه مصلحت طفل میباشد و اگر مصلحت طفل ایجاب کند دادگاه بر خلاف قوانین نیز‌میتواند حکم صادر کند.

سن بلوغ در فرزندان چند سال است ؟

با استناد به قانون مدنی بلوغ فرزند این سن برای تعیین حضانت دختران 9 سال تمام و برای حضانت پسران 15 سال تمام تعیین شده است.در این مدت هیچ یک از والدین حق ندارند و نمی توانند مسئولیت های خود را در قبال فرزندانشان ترک نمایند.در همین راستا وکیل مشهد عنوان میدارد که سن بلوغ با سن رشد تفاوت دارد و سن رشد مطابق رویه قضایی ۱۸ سال تمام شمسی هست هر چند که تحت شرایطی زودتر از ۱۸ سال هم میتوان حکم رشد گرفت.

حضانت فرزندان در زمان طلاق با کیست؟

در بحث طلاق ، اولویت حضانت فرزند زیر 7 سال بر عهده مادر است. کودک در آن رده سنی احتیاج بیشتری به مادر دارد اما در سنین بالاتر به علت ورود به جامعه پدر بهتر می تواند شرایط زندگی را برای وی محیا کند. اما همیشه اینگونه نیست و گاها به علت عدم صلاحیت یکی از طرفین ، حضانت بر عهده دیگری ست. برای مثال وقتی مادری شرایط لازم جهت امر حضانت را ندارد حتی اگر فرزند زیر 7 سال باشد ، نگهداری وی در عهده پدر است. لازم به ذکر است که دارابودن صلاحیت در طرفین را دادگاه مشخص می نماید. هم چنین به گفته وکیل مشهد حضانت فرزندان از ۷ سالگی تا زمان بلوغ ( دختر ۷ سال تمام قمری و پسر ۱۵ سال تمام قمری ) با پدر میباشد و بعد از بلوغ فرزندان خود تصمیم میگیرند که با مادر زندگی کنند یا پدر.

آیا کسی که حضانت فرزند با او است میتواند والدین را از ملاقات فرزند منع کند؟

در صورتی که حضانت با یکی از والدین است طرف دیگر حق ندارد طرف مقابل را از ملاقات فرزند خود منع کند. وکیل در مشهد عنوان میدارد در صورت ممانعت از ملاقات طفل توسط هر یک از طرفین یا ممانعت از اجرای حکم‌ حضانت به دستور دادگاه تا زمان اجرای حکم‌ بازداشت می شود.

 نفقه فرزندان در زمان حضانت بر عهده کیست؟

براساس قانون هیچ یک از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل با اوست از نگهداری فرزند امتناع نمابند و یا نمی‌توانند مطالبه دستمزد از طرف دیگر داشته باشند اما قابل ذکر است که نفقه فرزند در هر حال با پدر می باشد.

ایا حضانت قابل اسقاط یا انتقال است؟

حضانت فرزند قابل انتقال به هیچکس نیست. والد یا والده موظف هستند در نگهداری کودک کوشش لازم را داشته باشند و در غیر این صورت هرگونه آسیب وارده بر فرزند اعم از روحی و جسمی دارای پیگرد کیفری و حقوقی است.هم چنین به نظر وکیل مشهد حضانت قابل اسقاط نیست و وقتی طرفین در دفاتر اسناد رسمی‌حضور پیدا کرده و نسبت به حضانت فرزندان توافق میکنند صرفا وکالت امور فرزندان به مادر انتقال پیدا میکند ولی ولایت و حضانت پدر اسقاط نمیشود.

مسئولیت خسارت فرزند در زمان حضانت با کیست؟

در مدت حضانت اگر کودک به شخصی خسارت وارد کند، مسئولیت با کسی است که حضانت فرزند را برعهده دارد.

ایا در زمان حضانت میتوان فرزند را از کشور خارج کرد؟

زمانی که حضانت با یکی از والدین است، او نمی‌تواند فرزند را بدون اجازه دادگاه و رعایت مصلحت کودک از کشور خارج کند چراکه اجازه خروج از کشور با دادگاه می باشد.بنا به پیشنهاد وکیل مشهد اگر مادر که حضانت با ایشان میباشد بتوانند از پدر فرزند وکالت کاری در جهت انجام امور فرزند را بگیرند بدون نیاز به تایید دادگاه تحت شرایطی میتوانند فررند را از کشور خارج کنند.

در صورت فوت فردی که حضانت را عهده دار بوده است ، اولویت شخصی ست که در قید حیات باشد.

فرزند

مسئول پرداخت نفقه فرزندان در زندگی چه شخصی است؟

بر اساس ماده ۱۱۶۸ قانون پدر سرپرست خانواده است و وظیفه تامین مالی فرزاندان بر عهده اوست. با توجه به ماده 1198 قانون مدنی مسیئولین پرداخت نفقه ابتدا با پدر و پس از آن با جد پدری می باشد به گفته وکیل مشهد اگر پدر از دادن نفقه فرزند خودداری کند به موجب ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی به حبس از سه ماه یک روز تا پنج ماه محکوم می‌شود.اما در صورت عاجز بودن و حتی در مواقعی که پدر در قید حیات نباشد این حق قانونی پرداخت نفقه از بین نرفته و طبق ماده ۱۹۹۹ قانون مدنی پرداخت و تأمین نفقه اولاد بر عهده پدر و پس از او پدربزرگ (جد پدری) خواهد بود. اگر پدری هم در قید حیات نباشد با مادر خواهد بود و همین طور در صورتی که مادر نباشد یا نتواند از عهده آن برآید بر عهده اجداد پدری و مادری زن خواهد بود.

پدر تا چه سنی بر فرزندان حق حضانت دارد ؟

باتوجه به قانون جدید حضانت فرزند ، کودک تا هفت سالگی را با مادر سپری می کند پس از آن فرزند دختر تا 9 سالگی را با پدر و فرزند پسر تا 15 سالگی با پدر زندگی می گند. دختران و پسران پس از گذراندن سنین مذکور می توانند خودشان انتخاب کنند که حضانتشان بر عهده چه کسی باشد.البته وکیل مشهد عنوان میدارد بعد از سنین مذکور اگر دادگاه مصلحت طفل را بر خلاف تصمیم او تشخیص دهد مانع از انجام تصمیم طفل می شود.

حضانت

 چه عواملی باعث سلب حضانت میشوند؟

1- اعتیاد به الکل و مواد مخدر

2- بیماری روانی به دستور پزشکی قانونی

3- اجبار کودک به فحشا و تکدی‌گری

4- ضرب و جرح خارج از حد متعارف

5- فساد اخلاقی و فحشای هر یک از والدین

6- به اعتقاد وکیل مشهد مصلحت طفل و تصمیم دادگاه هم باعث سلب حضانت می شود.

 

همچنین شما میتوانید در صفحه وکیل خانواده مشهد در مموضوعات حقوقی دیگر در زمینه خانواده را مطالعه فرمایید .

در صورت نیاز به مشاوره به صفحه مشاوره رایگان وکالت مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایید.

حضانت فرزند چیست ؟

حضانت در اصطلاح ادبی به معنای مراقبت و نگهداری از فرزند است. موضوع حضانت تمامی جنبه های مادی / معنوی  و شرعی / قانونی را شامل می شود.

تفاوت حضانت با ولایت چیست ؟

نکته مهم در اینجا، تفاوت حضانت و ولایت است.توجه داشته باشید که ولایت یا ولی فرزند فقط بر عهده پدر و یا جد پدری اوست. در ولایت ، ولی امور مالی فرزند را کنترل و مدیریت می کند. در مواردی نیز به حفظ و نگهداری اموال فرزند می پردازد.

سن بلوغ در فرزندان چند سال است ؟

با استناد به قانون مدنی بلوغ فرزند این سن برای تعیین حضانت دختران 9 سال تمام و برای حضانت پسران 15 سال تمام تعیین شده است.در این مدت هیچ یک از والدین حق ندارند و نمی توانند مسئولیت های خود را در قبال فرزندانشان ترک نمایند.در همین راستا وکیل مشهد عنوان میدارد که سن بلوغ با سن رشد تفاوت دارد و سن رشد مطابق رویه قضایی ۱۸ سال تمام شمسی هست هر چند که تحت شرایطی زودتر از ۱۸ سال هم میتوان حکم رشد گرفت.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل 09155802353
Call Now Button09155802353 تماس بگیرید