وکیل تصادف مشهد : تصادفات یا منجر به خسارت میشوند یا منجر به جرح یا منجر به فوت. برای انتخاب بهترین وکیل تصادف در مشهد توجه کنید وکیلی را انتخاب کنید که دارای قدرت بیان، علم و تخصص کافی، دانش به روز، جسارت و شجاعت، قاطعیت، صداقت و واقع گویی، امانتداری و …. باشد و سابقه رسیدگی به پرونده های تصادف را دارا باشد. در صورتی که در اثر تصادف خسارت جانی به شخص وارد شود باید از وکیل دیه در مشهد کمک بگیرید.
البته لازم به ذکر است که تقسیم بندی وکلا به این صورت تنها بر اساس حوزه کاری وکیل انجام میشود و کلیه وکلا در صورت تمایل میتوانند هر نوع پروندهای را به عهده بگیرند اما به طور مثال برای دعاوی مربوط به تصادف در مشهد بهتر است با وکیلی مشورت کنید که تجربه کافی در این زمینه خاص را داشته باشد. شما برای اثبات برخی موارد در دادگاه مانند اثبات مقصر بودن طرف مقابل یا اثبات بیگناهی خودتان، تعدیل مجازات تصادفات رانندگی، تسریع در رسیدگی به روند پرونده و بسیاری موارد دیگر نیاز به مشاوره با وکیل تصادفات رانندگی در مشهد دارید.
وکیل تصادف مشهد
1- تصادف منجر و به خسارت و مجازات آن
در اینگونه تصادفات طرفین پس از اخذ کروکی و تشخیص مقصر توسط مامور صلاحیت دار پلیس راهور، در صورت بیمه بودن وسیله نقلیه به اداره بیمهگر مقصر مراجعه نموده و بیمه مربوطه پس از انجام کارشناسی مکلف میباشد خسارت را ( تا سقف تعهد بیمهگذار ) به زیان دیده پرداخت نماید. در صورت عدم توافق و یا عدم همکاری مقصر و یا نسبت به خسارت وارد شده نسبت به مازاد سقف بیمه، زیان دیده به مرجع قضایی مراجعه و مقام قضایی در این خصوص تحقیق و پس از انجام تشریفات قانونی و صدور دستور کارشناسی و اظهارنظر کارشناس در خصوص میزان خسارت اقدام به صدور رای مینماید. لازم به ذکر است مرجع صلاحیت دار در خصوص خسارات وارده تا ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال معادل بیست میلیون تومان شورای حل اختلاف و نسبت به مازاد آن دادگاه حقوقی میباشد.
بدیهی است پس از قطعی شدن دادنامه و صدور اجرائیه و ابلاغ آن، محکوم علیه (مقصر) موظف است از عهده پرداخت خسارات وارده برآید و در صورت استنکاف و عدم تقدیم دادخواست اعسار و تقسیط محکوم به، محکوم له (زیان دیده) میتواند نسبت به توقیف اموال و در صورت عجز از معرفی اموال نسبت به اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و جلب محکوم علیه اقدام نماید.
2 – تصادف منجر به جرح و مجازات آن
در صورت ورود اینگونه خسارات افسر راهنمایی و رانندگی موظف است پس از تنظیم کوروکی و گزارش تصادف و در صورت لزوم انجام اقدامات درمانی و انتقال مصدوم به بیمارستان، خودروهای طرفین را توقیف و به پارکینگ انتقال و طرفین را در خصوص مراجعه به مرجع صلاحیتدار (دادسرای عمومی و انقلاب) و کسب دستور مقام قضایی جهت انجام مراحل قانونی و مراجعه مجروح به پزشکی قانونی و ترخیص خودرو، راهنمایی مینماید.
طرفین یا یکی از آنها به دادسرا مراجعه نموده و پس از تشکیل پرونده و ارائه مدارک مربوطه و نامه پزشکی قانونی و مدارک و بیمه نامه، کوپن بیمه مقصر در پرونده ضبط و پس از استعلام اصالت بیمه نامه به دستور مقام قضایی، بیمه نامه مقصر به عنوان قرار پذیرفته و یا عندالزوم قاضی اقدام به صدور قرار متناسب مینماید. متعاقباً پرونده به کارشناس ارجاع و پس از انجام تحقیقات محلی و استماع شهادت شهود و اخذ نظر قطعی کارشناس در خصوص نحوه وقوع تصادف و پس از پایان دره طول درمان و اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی، پرونده تکمیل و قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده به دادگاه کیفری ۲ ارسال میگردد.
دادگاه پس از دعوت از طرفین و برگزاری جلسه نسبت به صدور رای اقدام و در صورت محکومیت مقصر به پرداخت دیه، پس از قطعی شدن دادنامه پرونده جهت اجرای حکم به اجرای احکام مربوطه ارسال میگردد و واحد اجرای احکام نیز اقدامات لازم را تحت نظر قاضی اجرای احکام در خصوص ابلاغ به محکوم علیه و ارسال نامه به بیمه جهت پرداخت دیه و یا وصول دیه از محکوم علیه انجام میدهد.
قانون تصادف رانندگی
مطابق با ماده ۷۱۷ قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات «هر گاه یکی از جهات مذکور در ماده ۷۱۴ ( بیاحتیاطی یا بیمبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده اعم از وسایط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی … ) موجب صدمه بدنی شود مرتکب به حبس از یک تا پنج ماه و پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم، محکوم میشود.»
مطابق با ماده ۷۱۵ قانون مذکور «هرگاه یکی از جهات مذکور در ماده (۷۱۴) موجب مرض جسمی یا دماغی که غیرقابل علاج باشد و یا از بین رفتن یکی از حواس یا از کار افتادن عضوی از اعضای بدن که یکی از وظایف ضروری زندگی انسان را انجام میدهد یا تغییر شکل دایمی عضو یا صورت شخص یا سقط جنین شود مرتکب به حبس از دو ماه تا یک سال و به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم محکوم میشود.»
به شرح ماده ۷۱۶ قانون مذکور «هرگاه یکی از جهات مذکور در ماده (۷۱۴) موجب صدمه بدنی شود که باعث نقصان یا ضعف دایم یکی از منافع یا یکی از اعضای بدن شود و یا باعث از بین رفتن قسمتی از عضو مصدوم گردد، بدون آن که عضو از کار بیفتد یا باعث وضع حمل زن قبل از موعد طبیعی شود مرتکب به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم محکوم خواهد شد.»
مطابق با ماده ۷۱۸ قانون فوق الاشاره «در مورد مواد فوق هرگاه راننده یا متصدی وسایل موتوری در موقع وقوع جرم مست بوده یا پروانه نداشته یا زیادتر از سرعت مقرر حرکت میکرده است یا آن که دستگاه موتوری را با وجود نقص و عیب مکانیکی مؤثر در تصادف به کار انداخته یا در محلهایی که برای عبور پیادهرو علامت مخصوص گذاشته شده است، مراعات لازم ننماید و یا از محلهایی که عبور از آن ممنوع گردیده است رانندگی نموده، به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد فوق محکوم خواهد شد. دادگاه میتواند علاوه بر مجازات فوق مرتکب را برای مدت یک تا پنج سال از حق رانندگی یا تصدی وسایل موتوری محروم نماید.»
3 – تصادف منجر به قتل و مجازات آن
قتل مطابق ماده ۲۹۰ به بعد قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ به سه نوع قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل خطای محض تقسیم شده است. قتل ناشی از تخلفات رانندگی را با توجه به تعریف این جرم توسط قانونگذار در ماده ۲۹۱ به بعد قانون مذکور که آن را ناشی از بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده تعریف کرده است، میتوان در شمار قتلهای شبه عمد آورد، چرا که علمای حقوق جرایمی که در آنها فاعل مرتکب بیمبالاتی یا عدم رعایت نظامات و مقررات شده ولی قصد نتیجه حاصله (قتل) را نداشته در شمار جرائم شبه عمد آوردهاند که بهتر است به وکیل قتل در مشهد مراجعه کنید.
به این ترتیب قتل غیرعمد ناشی از تخلفات رانندگی را به صورت مختصر میتوان فعل یا ترک فعلی دانست که مرتکب در حین رانندگی وسایل نقلیه موتوری و بر اثر بیمبالاتی عدم رعایت نظامات و مقررات راهنمایی و رانندگی یا عدم مهارت کافی انجام داده و منجر به قتل شخص دیگری شود.
ماده ۷۱۴ قانون مجازات مصوب ۱۳۹۲ در تعریف قتل غیرعمدی ناشی از تخلفات رانندگی گفته است:
«هرگاه بیاحتیاطی، بیمبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسایط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یا متصدی وسیله نقلیه موتوری منتهی به قتل غیرعمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم میشود»
رسیدگی به قتل غیرعمد ناشی از تصادفات رانندگی نیز در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ بوده و پس از انجام تشریفات و تحقیقات مذکور در بند قبل و اظهارنظر نظر پزشکی قانونی در خصوص علت مرگ و همچنین اظهارنظر قطعی کارشناس در خصوص نحوه تصادف و تعیین مقصر، پرونده جهت صدور رای از دادسرا به دادگاه و پس از صدور حکم قطعی پرونده جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام ارسال میگردد.
نکته: مطابق ماده ۶ قانون بیمه اجباری چنانچه راننده مرتکب قتل فاقد بیمه باشد، شرکت بیمه موظف است بدون اخذ تضمین، خسارت زیان دیده (دیه) را پرداخت کند. وی بر امکان باز پس گیری دیه ای که به متخلف تعلق گرفته است به وسیله سازمان بیمه تاکید میکند.
شرایط پرداخت دیه از بیت المال چگونه است ؟
در قانون پیش بینی شده است چنانچه فردی در بین جمعیت و بر اثر ازدحام کشته شود و جسد وی یافت گردد و نیز فردی در خیابان در اثر برخورد وسایل نقلیه عبوری کشته شود و تحقیقات مراجع انتظامی و دادگاه در جهت شناسایی مقصر یا راننده ضارب مفید به فایده واقع نگردد و به لحاظ اینکه در شرع مقدس هیچ مجوزی برای هدر رفتن خون مسلمان وجود ندارد به همین دلیل موضوع در محاکم مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم به پرداخت دیه متوفی از بیت المال صادر خواهد شد.
پس از اینکه دادسرا تحقیقات لازم را در خصوص نحوه فوت متوفی انجام داد و شناسایی مقصر یا قاتل امکانپذیر نگردید، پرونده تکمیل و به دادگاه ارسال میگردد. دادگاه با توجه به کیفر خواست صادره از ناحیه دادستان اقدام به صدور رای مبنی بر پرداخت دیه از بیت المال مینمایند رای صادره پس از طی مراحل اجرای احکام، مراتب به صندوق حمایتهای بدنی ابلاغ میگردد. صندوق موصوف که حالیه مقر آن در خیابان آفریقای تهران میباشد با بررسی موضوع و تشکیل پرونده علی حده، اقدام به واریز مبلغ دیه به حساب دادگاه مینماید که دادگاه نیز اقدام به پرداخت دیه به اولیای دم مینماید.
مهلت پرداخت دیه جرح یا قتل ناشی از تصادفات رانندگی
مطابق با ماده ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مهلت پرداخت دیه، از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد:
الف) در عمد موجب دیه، ظرف یک سال قمری
ب) در شبه عمد، ظرف دو سال قمری
پ) در خطای محض، ظرف سه سال قمری
تبصره- هرگاه پرداخت کننده در بین مهلتهای مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید، محکومله مکلف به قبول آن است.
مطابق با ماده ۴۸۹ قانون مذکور درجنایت خطای محض، پرداخت کننده باید ظرف هر سال، یک سوم دیه و در شبه عمدی، ظرف هر سال نصف دیه را بپردازد و به شرح ماده ۴۹۱ همان قانون در مواردی که بین مرتکب جنایت عمدی و اولیای دم یا مجنی علیه بر گرفتن دیه توافق شود لکن مهلت پرداخت آن مشخص نگردد، دیه باید ظرف یکسال از حین تراضی پرداخت گردد.
نتیجه گیری :
در این مقاله از وکیل مشهد سعی کردیم به صورت کامل در مورد تصادف و انواع تصادف در مشهد و ایران اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم .
همچنین در صورتی که در این زمینه مشکلاتی برای شما به وجود امده و قصد مشاوره با وکیل تصادف را دارید پیشنهاد میکنم به صفحه مشاوره رایگان وکالت مراجعه نموده و درخواست مشاوره خود را ثبت کنید.