وکیل حقوقی در مشهد، به انجام فعالیتهای حقوقی در مراجع قضایی یا مراجع غیر قضایی میپردازد تا موکل به اهداف و حقوق خود ، به بهترین شکل دست پیدا کند. وکیل مشهد نماینده موکل خود در این مراجع شناخته میشود و طبق قانون مدنی هر اقدامی از سوی وکیل متوجه موکل خود است.
انواع دعاوی حقوقی
دعاوی حقوقی به دو دسته تقسیم میشوند که در ادامه به آن میپردازیم.
دعاوی حقوقی مالی
دعاوی حقوقی مالی شامل موارد زیر است:
- اختلافات مالی عادی،
- اختلافات مالی در امور حسبی و
- اختلافات مالی مربوط به مالک و مستاجر
دعاوی حقوقی غیر مالی
این دعاوی به دو دسته دعاوی غیر مالی ذاتی و دعاوی غیر مالی اعتباری تقسیم میشوند.
دعاوی غیرمالی ذاتی:
این دعاوی به حقوق غیر مالی و حقوقی که به طور ذاتی مادی نیستند، میپردازد و منفعت مالی برای شخص ندارند. دعاوی غیر مالی ذاتی، موارد زیر را در برمیگیرد:
- دعاوی زوجیت
- دعاوی ولایت و نسب
- دعاوی حجر
- دعاوی الزام به استرداد سند
دعاوی غیرمالی اعتباری
دعاوی غیرمالی اعتباری به شرح زیر هستند:
- خلع ید (به شرطی که مالکیت مورد نزاع نباشد)
- درخواست افراز (در صورتیکه مالکیت مورد نزاع نباشد)
- تقسیم فروش مال مشاع (در صورتیکه مالکیت مورد نزاع نباشد)
- دعاوی راجع به موجر و مستاجر به جز دعاوی اجور معوقه
- میزان حق الوکاله وکیل
- دعاوی مزاحمت، ممانعت از حق و تصرف عدوانی در عین غیر منقول(موضوع مواد ۱۵۸ الی ۱۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی)
وکیل حقوقی در مشهد کیست؟
در اکثر کشورها، وکالت شکل تخصصی دارد و هر وکیل تنها در حوزهای که در آن تخصص دارد فعالیت میکند؛ اما در ایران این موضوع شکل رسمی به خود نگرفته است و همه وکلایی که دارای پروانه وکالت هستند، میتوانند به وکالت در همه امور بپردازند. برخی از وکلا با توجه به علاقه، تخصص یا دلایل دیگر ترجیح میدهند تنها در یک حوزه وکالت کنند.
امور حقوقی نیز جزو حوزههایی است که ممکن است وکلا به آن علاقه داشته باشند و بخواهند تنها این امور را پیگیری کنند. وکیل حقوقی مشهد، در همه زمینههای حقوقی تخصص دارد و میتواند به بهترین نحو افراد را در دعاوی حقوقی راهنمایی کند.
ویژگی بهترین وکیل حقوقی در مشهد
وکیل حقوقی مشهد باید این ویژگیها را داشته باشد:
تسلط کامل بر قوانین حقوقی
وکیل حقوقی مشهد باید اطلاعات کامل و جامعی درباره مسائل حقوقی و قوانین کشور داشته باشد و پیوسته اطلاعات خود را بهروز کند.
امین و قابل اعتماد بودن
یکی از مهمترین ویژگیهای وکیل حقوقی مشهد، امین و قابل اعتماد بودن او است. با توجه به اینکه وکیل در جریان امور شخصی فرد قرار میگیرد، لازم است محرم اسرار او باشد؛ همچنین با دیگر طرف دعوا تبانی نکند.
تجربه کافی
وکیل حقوقی مشهد، باید تجربه کافی داشته باشد تا بتواند به حل مسائل افراد کمک کند. تجربه وکیل در پروندههای مشابه میتواند در موفقیت پروندهها تاثیرگذار باشد.
صداقت وکیل حقوقی در مشهد
وکیل حقوقی مشهد باید صداقت داشته باشد و موکل خود را در جریان همه امور قرار دهد و چیزی را از او پنهان نکند.
بیان مسائل به زبان عامه
با توجه به پیچیده بودن مسائل حقوقی، لازم است وکیل حقوقی مشهد، مسائل را به زبان ساده بیان و از به کار بردن واژگان سخت حقوقی پرهیز کند.
حیطه وظایف وکیل و موکل
وکیل حقوقی در مشهد بر اساس قراردادی که به آن وکالت نامه گفته میشود، نمایندگی شخص را در امور و مسائل حقوقی بر عهده میگیرد. زمانی که بین موکل و وکیل وکالت نامهای تنظیم میگردد، وظایف هر دو طرف کاملا مشخص و تعیین خواهد شد. این وکالت نامه از رایجترین و معتبرترینی قراردادهایی است که در تمامی جوامع و اذهان جامعه معرفی میشود.
تعهدات وکیل دربرابر موکل
بر اساس وکالت نامه موکل میتواند اختیاراتی را برای وکیل مشخص کند و تعهدات وکیل در همان حوزه اختیاراتی است که موکل در اختیار وی قرار داده است.
تعهدات موکل دربرابر وکیل حقوقی در مشهد
ماده 674 تا 677 قانون مدنی تعهدات موکل را بیان کرده است. موکل باید طبق قرارداد وکالتنامه عمل کرده و حق الزحمه وکیل و هزینههایی که برای اهداف موکل خرج کرده است را پرداخت نماید. اگر وکیل کاری را انجام داده که در اختیارات وی نبوده است، موکل تعهدی نسبت به آن نخواهد داشت.
انواع وکیل حقوقی در مشهد
انواع وکیل حقوقی شامل موارد زیر هستند:
وکیل دادگستری
به وکیلی که تحصیلات دانشگاهی خود را در زمینه حقوق یا فقه و مبانی حقوق گذرانده و در آزمون وکلای دادگستری، رتبه بالایی کسب کرده است، وکیل رسمی دادگستریمیگویند. این وکلا بعد از سپری کردن دوره کارآموزی، پروانه کسب وکالت دریافت و آماده ارائه خدمات حقوقی به جامعه خواهند شد.
وکلای پایه یک دادگستری از وکلای درجه یک جامعه و مسلط به قانون هستند.
وکیل مدنی
هر شخصی برای پیش بردن امور اداری و حقوقی به وکیل مدنی احتیاج دارد. وکیل مدنی و موکل برای تنظیم وکالتنامه به دفتر ثبت اسناد رسمی رفته و با تنظیم وکالتنامه، وکیل مدنی پیگیری پرونده موکل را بر عهده میگیرد.
وکیل مع الواسطه
در برخی موارد، شخص به وکیلی احتیاج دارد که از حقوق وی دفاع کند، اما به دلایلی خاص نمیتواند اقدام به گرفتن وکیل نماید. در این صورت کسی را به عنوان واسطه قرار میدهد تا به جای او با وکیلی مشورت و قراداد وکالت نامه تنظیم نماید. به این نوع وکیل، وکیل مع الواسطه گفته میشود.
انواع وکیل حقوقی در نحوه انتخاب
همه افراد برای تحقق اهداف و احقاق حق خود به دفاع، راهنمایی و مشاوره وکیل احتیاج دارند. اما برخی از مردم به خاطر بضاعت مالی و یا به دلایل دیگر از گرفتن وکیل برای دفاع خودداری میکنند.
بر اساس قانون دادرسی لازم است همه افرادی که مسائلی در امور قضایی دارند از وکیل مشاوره و راهنمایی بخواهند و نماینده آنها در این مراجع قضایی باشد. بنابراین، قانون گذار قوانینی را ثبت کرده است که همه مردم از این حق و خدمت بهرهمند شوند.
انواع وکیل به دستههای زیر تقسیم میشوند:
وکیل حقوقی انتخابی
وکیل حقوقی انتخابی، وکیلی است که شخص خود اقدام به اختیار و انتخاب او میکند و وکیل بعد از تنظیم وکالتنامه رسما نماینده قانونی وی خواهد بود.
وکیل حقوقی تسخیری
وکیل حقوقی تسخیری وکیلی است که در امور کیفری فعالیت میکند. در برخی موارد شخصی در محاکمات قضایی قادر به انتخاب وکیل برای دفاع از حقوق خود به علت بضاعت مالی نیست؛ در این صورت دادگاه اقدام به انتخاب وکیل از میان وکلای دادگستری مینماید تا به صورت رایگان مدافع وی در امور کیفری باشد.
وکیل حقوقی معاضدتی
وکیل معاضدتی وکیلی است که از سوی دادگستری انتخاب میشود تا به صورت رایگان به وکالت شخصی که در مراجع قضایی پرونده دارد بپردازد. تفاوت آن با وکیل تسخیری این است که وکیل تسخیری فقط در امور کیفری وکالت را بر عهده میگیرد؛ اما وکیل معاضدتی در امور مدنی وظایف خود را انجام میدهد.
وکیل حقوقی سازمانی
قانون جهت حمایت قضایی از کارمندان نیروی مسلح و کارمندان دولتی، یک وکیل سازمانی در اختیار کارمندان دولت قرار داده تا در صورت مواجهه با مشکل، از وکیل سازمانی کمک بگیرند.
وکیل حقوقی کارآموز
وکیل حقوقی کارآموز فردی است که پس از گذراندن آزمون وکلای دادگستری، باید مدتی زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری به فعالیت بپردازد. سرپرست او پرونده های سبک را برای وکالت در اختیار او قرار میدهد.
وکیل حقوقی اتفاقی
وکیل اتفاقی فردی است که دانش آموخته حقوق باشد؛ اما دارای پروانه وکالت نیست. این شخص میتواند به صورت اتفاقی به عنوان وکیل برای دفاع حقوق خانواده و خویشاوندان به مسائل قضایی و دادگاه وارد شده و با کسب مجوز و پرداخت هزینههای مرسوم، وکالت آنها را بر عهده بگیرد.
وکیل حقوقی قوه قضاییه
بر اساس قانون ۵ ساله سوم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور به افرادی که از مرکز کارشناسان قوه قضاییه پروانه وکالت خود را دریافت نمودهاند، وکیل قوه قضاییه گفته میشود.
وکیل حقوقی حوزه ایثارگران
جانبازان مشکلات فراوانی دارند و فردی که در این حوزه فعالیت میکند، باید از همه این مسائل آگاه باشد. عدم پرداخت حقوق جانبازی، اصلاح درصد معلولیت، پرداخت نشدن مستمری، عدم توجه بنیاد شهید به وضعیت ایثارگران، نبود دارو و کمبود داروهای ضروری و… از مشکلات جانبازان است.
وکیل فعال در این حوزه در جهت رفع این مشکلات تلاش میکند.
در کدام حوزه ها می توان به وکیل حقوقی در مشهد مراجعه کرد ؟
در حوزههای زیر میتوانید به وکیل حقوقی در مشهد مراجعه کنید.
دعاوی مرتبط با چک
چک نوعی اوراق با ارزش مالی است که از آن به عنوان یک وسیله پرداخت استفاده و به دسته های مختلفی از جمله چک تضمینی ، صیادی و… تقسیم میشود.
چک تضمینی
این چک برای انتقال پول بین دو بانک کاربرد دارد و مانند چک رمز دار شهری، توسط بانک تضمین میشود. برای صدور این چک نیز نیاز به دست چک ندارید و باید برای صدور آن از بانک خود درخواست کنید.
چک صیادی
یکی از انواع چک که در معاملات مورد استفاده قرارمیگیرد ، چک صیادی است. چک صیادی براساس قوانین جدید چک و تحت کنترل و نظارت بانک مرکزی از طریق سامانه صیاد، صادر میشود. این چک در ابتدای سال ۱۴۰۰ جهت اصلاح فرایند صدور و وصول چک از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد.
بر طبق این قانون، کلیه چکها باید در سامانه صیاد ثبت شوند و دیگر دسته چکهای قدیمی به شکل گذشته خود صادر نخواهند شد.
قرارداد
یکی دیگر از حوزه های کاری وکیل حقوقی ، دعاوی مربوط به قرارداد است. قرداد یک توافق به صورت مکتوب است که هر دو طرف با امضای خود، مهر تاییدی بر آن زده اند .ممکن است افراد عقد و قرارداد را یکی بدانند؛ اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند.
عقد به توافقهایی گفته میشود که قانون برای آنها شرایط و قوانینی را تعیین کرده است و به آن عقود معین نیز میگویند. این عقود شامل لازم، خیاری، جایز، منجز و معلق است. قرارداد به توافقی گفته میشود که شرایط و قوانین آن توسط قانون مشخص نشده باشد و افراد تا زمانی که به جامعه آسیبی وارد نکند، میتوانند به توافق خود پایبند باشند.
امور مرتبط با الزام بر انجام تعهد
تعهد بر وزن تعفل از ریشه «عهد» است و در لغت معنای بر عهده گرفتن و عهد و پیمان میدهد. در اصطلاح فقهی به رابطهای گفته میشود که بر اساس آن شخص ملزم به انتقال یا قسم مال یا منفعت یا حق یا انجام دادن یا ندادن کاری میشود. ارکان تعهد شامل این موارد است:
۱. موضوع تعهد: موضوع تعهد میتواند مالی یا غیرمالی باشد.
۲. طرف تعهد: ممکن است متعهد یا متعهدله دو یا چند نفر باشند.
۳. رابطه حقوقی: سومین رکن تعهد نوع رابطه حقوقی است که طرف متعهد را ملزم به انجام امر یا خودداری از انجام امری به نفع متعهدله میکند که ممکن است ناشی از یک عقد یا یک الزام قانونی باشد؛ بنابراین، باید گفت تعهد یکی از آثار عقد است.
اعسار
اعسار در لغت به معنای عسر و سختی است و در اصطلاحات حقوقی به افرادی که توان مالی ندارند و یا به علت عدم دسترسی به دارایی هایشان ( در رهن بانک بودن و..) قادر به پرداخت بدهی های خود نباشند، معسر گفته میشود.
در جریانات رسیدگی به شکایات ، ممکن است برخی توان پرداخت هزینه ی حق الوکاله و یا حتی هزینه های دادرسی را نداشته باشند. این افرادی میتوانند از دادگاه تقاضای اعسار داشته باشند. اگر ادعای آنها اثبات شود، دادگاه هزینه های شکایت وی را تقبل میکند.
مطالبه وجه
مطالبه وجه و یا همان مطالبه طلب به معنای پس گرفتن پول نقد بر واحد رایج است. (ریال یا تومان) این دعوا جزو دعاوی مالی است و بر حسب مورد با توجه به میزان و ارزش خواسته در دادگاه عمومی حقوقی و یا شورای حل اختلاف مورد رسیدگی قرارمیگیرد.
ارث
اموال ماترک متوفی متعلق به ورثه وی است که اصطلاحا ارث نامیده میشود. ورثه افرادی هستند که از نزدیک ترین درجه و طبقه شروع و ممکن است تا دور ترین درجات خویشاوندی مثل عموها و عمه ها و دایی ها و خاله ها و فرزندان آنها و فرزندان فرزندان آنها پیش بروند.
وجود هر درجه از خویشاوندان، خویشاوندان بعد را از ارث محروم میکند. اگر با متوفی قرابت نسبی (فرزند) و یا قرابت سببی (ازدواج) داشته باشید ، با توجه به درجه و میزان قرابت ، سهم الارثتان متفاوت خواهد بود.
مطالبه افت قیمت خودرو
با وقوع تصادف باید خسارتهای ناشی از تصادف و افت قیمت خودرو توسط عامل حادثه پرداخت شود. اگر در پرداخت خسارت، میان طرفین توافقی حاصل نشود، شخص متضرر باید برای مطالبه افت قیمت خودرو و خسارت ناشی از تصادف، به شورای حل اختلاف مراجعه نماید.
نحوه مطالبه سر قفلی در قانون ایران
نحوه مطالبه سرقفلی در حقوق ایران در قراردادهای اجاره موضوع قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ آورده شده است. اگر مالک بر اساس حکم تخلیهای که توسط دادگاه صادرمیشود، اقدام به تخلیه ملک نماید، مستاجر اگر مستحق دریافت حق سرقفلی باشد میتواند همزمان با دادخواست تخلیه از سوی موجر و یا پس از آن اقدام به طرح دعوای مطالبه سرقفلی نماید. اگر مالک در پایان مدت قرارداد اجاره دادخواست تخلیه مطرح نکند، مستاجر ميتواند دادخواست مطالبه سرقفلی را به دادگاه تقدیم نماید. برای این موضوع شما میتوانید به وکیل حقوقی در مشهد مراجعه نمایید.
مقدمه این دادخواست آن است که مستاجر ملک را تخلیه و به مالک تحویل دهد و در صورت استنکاف مالك از تحویل گرفتن ملک، ملک را به دادگاه تحویل نماید. دادگاه پس از برگزاری جلسه رسیدگی، با ارجاع پرونده به کارشناس رسمی دادگستری، بهای سرقفلی را بر اساس قیمت عادله روز محاسبه نموده و موجر را به پرداخت سرقفلی محکوم میکند.
سعی کردیم در این مقاله از وبسایت وکیل مشهد به صورت کامل و جامع اطلاعاتی در رابطه با وکیل حقوقی در مشهد در اختیار شما عزیزان بگذاریم .
شما همچنان میتوانید برای ارتباط با وکیل حقوقی مشهد از صفحه مشاوره رایگان وکیل بازدید کنید.
وکیل حقوقی در مشهد