وکیل مشهد تصادف

تصادفات رانندگی و انواع آن

به نقل از وکیل تصادف مشهد هر روز تعداد زیادی تصادف در کشور رخ می ‌دهد که بخش زیادی از این تصادفات رانندگی و انواع آن است که خسارت به بار می ‌آورند. همیشه بعد از وقوع تصادف و رخ دادن حادثه این سوال مطرح می ‌شود که چه کسی باید خسارت ناشی از تصادفات را پرداخت کند؟ در سال‌ های اخیر و با توجه به اجباری شدن بیمه شخص ثالث، بسیاری از افراد بیمه را پاسخ به این پرسش می‌دانند اما باید بدانید که راه‌ های دیگری نیز برای جبران خسارت وجود دارد.

وقتی حادثه ای رخ می ‌دهد در مرحله اول باید معلوم شود مقصر اصلی تصادف کیست. باید بدانید که برابر قانون در سوانح رانندگی کسی که حادثه مستقیما از فعل وی ناشی شده، مسئول است. با این افزایش خودرو ها، احتمال تصادف ماشین ها در پی آن زیاد می شود، به گونه ای که با یک بی احتیاطی امکان به وجود آمدن تصادف و خسارت های جبران ناپذیری است.

مسلما برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده است که دچار تصادفات رانندگی و انواع آن شوید. حال در چنین مواقعی ممکن است شما راننده باشید یا فرد مصدوم. مسئله ای که مهم است آن است که چگونه باید برای احقاق حق خود اقدام به طرح دعوای تصادفات رانندگی کرد. در چنین مواقعی یک مشاوره حقوقی میتواند به شما کمک کند تا در کوتاه ترین زمان از طریق راه های قانونی برای تصادفات در محاکم قانونی اقدام کنید.

پیشنهاد میکنیم این مقاله را نیز مطالعه فرمایید : دیه تصادفات به چه کسانی تعلق می‌گیرد

یکی از بزرگترین چالش هایی که در چنین مواقعی اصولا برای افراد پیش می آید آن است که چگونه می توان به مشاوره حقوقی مراجعه کرد که قابل اطمینان باشد و در روند دادرسی پرونده ها افراد را کمک کند؟

هنگامی که تصادف رانندگی رخ می دهد، اولین و بهترین راه حل ممکن آن است که طی یک تماس تلفنی با پلیس 110 در محل حادثه، مشکل را بیان کنید تا ماموران پلیس سریعا خود را به محل وقوع حادثه برسانند. توجه داشته باشید که در طی تماس تلفنی شما با پلیس 110، اصولا اطلاعاتی در مورد محل وقوع تصادف، تعداد افرادی که مصدوم شده اند از فرد تماس گیرنده، اخذ می گردد.

بنابراین قبل از تماس گرفتن با پلیس سعی کنید در رابطه با این موارد اطلاعات صحیحی در دست داشته باشید. در حالت کلی تصادفات رانندگی و انواع آن به 3 دسته تقسیم میگردد:

  1. تصادفات خسارتی
  2. تصادفات جرحی
  3. تصادفات فوتی

تصادفات خسارتی

در سال‌ های گذشته به دلیل حضور بیمه‌ شخص ثالث در کشور در صورت بروز تصادف این شرکت‌ های بیمه هستند که باید خسارت را جبران کنند. البته این  جدا از مواردی است که تصادف منجر به کشته شدن فردی شود.

حال فرض را بر این بگیرید که بعد از تصادف شرکت بیمه بخواهد پرداخت ‌کننده خسارت باشد، باید بدانید که در این مورد نیز قوانین و مقررات زیادی وجود دارد. برای نمونه اگر هنگام بروز تصادف هر دو طرف به توافق برسند و میزان خسارت آن زیر 3 میلیون تومان باشد لازم به کشیدن کروکی و گزارش پلیس نیست و دو طرف می ‌توانند با هماهنگی یکدیگر به مراکز پرداخت خسارت بیمه مراجعه و خسارت خود را دریافت کنند.

باید به خاطر داشته باشید اگر قصد حل کردن مشکل به این روش را دارید طبق قوانین بیمه، خودرو مقصر و زیاندیده نباید تعمیر شده باشند ضمن آنکه برای دریافت خسارت، حضور دو طرف یعنی زیان دیده و مقصر الزامی است. این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که اگر با شخصی تصادف کرده ‌اید و او مقصر حادثه است باید به شرکت پرداخت خسارت بیمه‌ نامه فرد مقصر مراجعه کنید. برای مثال اگر شما بیمه شخص ثالث بیمه 1 دارید و فرد مقصر بیمه شخص ثالث بیمه 2، باید به واحد پرداخت خسارت بیمه 2 مراجعه کنید نه به واحد پرداخت خسارت بیمه 1.

اگر با مقصر به توافق نرسیدید، در حالت قبل نیازی به مامور نیروی انتظامی نبود زیرا دو طرف با هم توافق کرده بودند اما گاهی پیش می ‌آید که طرفین تصادف باهم به توافق نمی‌ رسند و مقصر نمی ‌پذیرد، در اینجاست که باید پلیس وارد شود. در این زمان می ‌توانید با پلیس راهنمایی رانندگی از طریق شماره 110 تماس بگیرید.

در نظر داشته باشید تصادفاتی که خسارتش زیر 3 میلیون ریال باشد و طرفین بر سر این موضوع توافق نرسند در صورتی که افسر راهنمایی و رانندگی در صحنه حاضر شود کروکی صادر نخواهد کرد و طرفین باید به مراکز پرداخت خسارت مراجعه کنند. کروکی فقط به تصادف‌ های بالایی این رقم تعلق می‌گیرد.

البته این مورد فقط مربوط به تصادف‌ های خسارتی است و در تصادفات رانندگی که منجر به جراحت و خسارت جانی شود حضور افسر راهنمایی و رانندگی برای گرفتن خسارت در تصادفات الزامی است و برای پرداخت خسارت نیز به کروکی و گزارش پلیس نیاز است. همچنین در بیشتر تصادفات رانندگی که منجر به جرح نمی‌ شود می ‌توانید صحنه تصادف را به هم بزنید و خودرو ها را منتهی ‌الیه سمت راست هدایت کنید و از محل حادثه قبل از بر هم زدن صحنه تصادف و خودرو ها عکس بگیرید یا فیلمبرداری کنید که برای پلیس راهنمایی و رانندگی نیز قابل استناد باشد.

پیشنهاد میکنیم این مقاله را نیز مطالعه فرمایید :مقصر در تصادفات رانندگی کیست و نحوه تشخیص مقصر در تصادفات

انواع کروکی

برای پیگیری دعاوی تصادفات رانندگی و انواع آن ، بعد از تماس گرفتن با پلیس 110 و دادن اطلاعات لازم توسط فرد تماس گیرنده و پس از رسیدن پلیس، اصولا کروکی تنظیم می شود و مقصر نیز تعیین می شود. در چنین مواقعی کروکی به دو نوع تقسیم خواهد شد:

1. کروکی سازش: در کروکی سازش اصولا در مواقعی استفاده می شود که هر دو طرف حادثه، تقصیر را قبول دارند و مقصر اصلی نیز مشخص است. در چنین مواردی اصولا نباید در تصادف هیچگونه مورد جرحی و فوتی وجود داشته باشد. ارائه مدارک زیر در چنین مواقعی بسیار مهم است:

  • گواهینامه
  • کارت خودرو
  • کارت بیمه شخص ثالث
  • برگ معاینه ی فنی

2. کروکی عدم سازش: در مواقعی که مقصر اصلی مشخص نیست و طرفین دعوا تقصیرات خود را نمی پذیرند، اصولا کروکی عدم سازش برای مراجع قضایی ترسیم می شود. وجود مدارک زیر برای ارسال اطلاعات کروکی عدم سازش به مراجع قضایی ضروری است.

  •  عدم قبول نظریه افسر
  •  عدم تکمیل مدارک مثل گواهینامه، بیمه نامه و…
  •  خسارت بالای تعهد بیمه نامه مقصر حادثه
  •  تصادفات جرحی و فوتی
تصادفات رانندگی و انواع آن
تصادفات رانندگی و انواع آن برای همه هموطنان

تصادفات جرحی

جرایم ناشی از جرایم رانندگی و تصادفات رانندگی و انواع آن که منجر به جرح شده، دعاوی کیفری می باشند. در تصادفات رانندگی که افراد در آن دچار مجروحیت می شوند، پس آن که افسر پلیس در محل حادثه حاضر می شود و گزارش مربوطه را به همراه کروکی عدم سازش تنظیم می کند، مصدومان تصادف به بیمارستان منتقل می شوند و خودرو های طرفین حادثه نیز توقیف می شود و به پارکینگ منتقل می گردد.

در چنین مواقعی اصولا افسر پلیس افراد را راهنمایی می کنند تا سریعا به مراجع ذیصلاح قانونی برای تشکیل پرونده تصادفات جرحی ارجاع بدهند تا دستور قضایی را برای طی نمودن مراحل قانونی و مراجعه ای مجروح به پزشکی قانونی و ترخیص خودرو، انجام گیرد.

بنابراین یکی از طرفین دعاوی تصادفات رانندگی جرحی یا هر دو آنها به دادسرا مراجعه می کنند و به ترتیب مراحل زیر طبق قانون طی می شود:

  •  خواهان باید مدارک و نامه پزشکی قانونی و بیمه نامه را ارائه دهد. کوپن بیمه مقصر در پرونده ضبط می شود.
  •  استعلام اصالت بیمه نامه به دستور مقام قضایی انجام می گیرد.
  •  بیمه نامه مقصر به عنوان قرار مورد پذیرش قرار می گیرد.
  •  در صورت لزوم قاضی اقدام به صدور قرار می نماید.
  •  پرونده به کارشناس ارجاع داده می شود.
  •  پس از انجام تحقیقات محلی و شنیدن شهادت شهود و اخذ نظر قطعی کارشناس در خصوص نحوه وقوع تصادف و پس از پایان دوره درمان و اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی، پرونده تکمیل میگردد.
  •  قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده به دادگاه کیفری ارسال می گردد.
  •  دادگاه پس از دعوت از طرفین و برگزاری جلسه نسبت به صدور رای اقدام می کند.
  •  در صورتی که محکومیت مقصر به پرداخت دیه باشد، پس از قطعی شدن دادنامه، پرونده جهت اجرای حکم به اجرای احکام مربوطه ارسال می گردد.
  •  واحد اجرای احکام نیز اقدامات لازم را تحت نظر قاضی اجرای احکام در خصوص ابلاغ به مقصر و ارسال نامه به بیمه جهت پرداخت دیه و یا وصول دیه از مقصر انجام می دهد.

تصادفات فوتی

نوع دیگری از دعوای تصادفات رانندگی و انواع آن که امروزه افراد زیادی را درگیر کرده است، تصادفاتی می باشد که منجر به فوت افراد می شود. نکته قابل ملاحظه این است که در برخی موارد نیز تصادف جرحی می باشد و شخص در سر صحنه مصدوم شده اما بعد از اینکه به بیمارستان منتقل می گردد و در زمان درمان بر اثر جراحاتی که به او وارد شده فوت می نماید تصادف تغییر ماهیت می دهد و از جرحی به فوتی تغییر خواهد نمود.

مراحل دادرسی در این پرونده ها نیز همانند دعاوی تصادفات رانندگی جرحی می باشد اما مجازات فرد مقصر دیگر همانند موارد جرحی نمی باشد، چرا که پس از فوت افراد، پرونده مربوط به قتل می شود.

قتل ناشی از تخلفات رانندگی را با توجه به تعریف این جرم توسط قانونگذار در ماده 291 به بعد قانون مذکور که آن را ناشی از بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده تعریف کرده است، می توان در شمار قتل های شبه عمد آورد، چرا که علمای حقوق جرایمی که در آنها فاعل مرتکب بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات و مقررات شده ولی قصد قتل را نداشته در شمار جرائم شبه عمد آورده اند.

در تعریف قتل غیرعمدی ناشی از تخلفات رانندگی گفته است: هرگاه بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده یا متصدی وسیله نقلیه موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم می شود.

تصادفات رانندگی و انواع آن
تصادفات رانندگی و انواع آن در مشهد و ایران

جرم ناشی از رانندگی بدون گواهینامه

اگر شخصی بدون گواهینامه رسمی اقدام به رانندگی یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است نماید و همچنین کسی که به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد، به رانندگی وسایل مزبور مبادرت کند، برای بار اول به حبس تعزیری تا 2 ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال یا هر 2 مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به 2 ماه تا 6 ماه حبس محکوم خواهد شد.

در صورتی که برای مقام قضایی ثابت شود که فرد بدون گواهینامه مقصر حادثه بوده، دادگاه مکلف است مجازات وی را تشدید کند و از طرفی می ‌تواند او را برای مدت یک تا پنج سال از حق رانندگی یا تصدی وسایل موتوری محروم کند.

 

همچنین در وبسایت وکیل مشهد میتوانید مطالب مفیدی در مورد انواع بحث های قضایی مطالعه فرمایید .

این مطالب عبارتند از :

1 –  وکیل تصادف مشهد 

2 – وکیل خانواده مشهد

3 – وکیل حقوقی در مشهد

4 – وکیل کیفری در مشهد

5 – وکیل اداره کار مشهد

6 – وکیل پزشکی مشهد 

7 – وکیل ملکی مشهد

8 – وکیل ثبتی مشهد 

 

امار تصادفات رانندگی در شور سالانه چند مورد است ؟

هر روز تعداد زیادی تصادف در کشور رخ می ‌دهد که بخش زیادی از این تصادفات رانندگی و انواع آن است که خسارت به بار می ‌آورند.

جرم ناشی از رانندگی بدون گواهینامه به چه صورت است؟

اگر شخصی بدون گواهینامه رسمی اقدام به رانندگی یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است نماید و همچنین کسی که به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد، به رانندگی وسایل مزبور مبادرت کند، برای بار اول به حبس تعزیری تا 2 ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال یا هر 2 مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به 2 ماه تا 6 ماه حبس محکوم خواهد شد.
5/5 – (10 امتیاز)

دیدگاه‌ها

2 پاسخ به “تصادفات رانندگی و انواع آن”

  1. Thanks for finally writing about > تصادفات رانندگی و انواع آن | انواع کروکی | جرم ناشی از رانندگی بدون گواهینامه | وکیل
    آگاه < Liked it!

  2. […] تصادف و خسارات مالی و جانی و به دنبال آن پرداخت دیه تصادفات است. بیمه شخص ثالث برای همه خودروها ضروری است تا هنگام […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل 09155802353 Call Now Button09155802353 تماس بگیرید